Willkommen, Gast
Benutzername: Passwort: Angemeldet bleiben:
  • Seite:
  • 1

THEMA: problem calibrating HC-05(ZS-040)

problem calibrating HC-05(ZS-040) 1 Monat 20 Stunden her #11588

  • jonathanbyrn
  • jonathanbyrns Avatar Autor
  • Offline
  • Benutzer
  • Benutzer
  • Beiträge: 26
  • Dank erhalten: 4
Hi,
I am trying to calibrate my bluetooth but it is not being detected in the calibration. I have read through the documentation and forum and I am doing the following:
  1. Because it is HC05, I am connecting the 3.3v and the key pin for initial calibration (see picture)
  2. I have checked the voltage at the key pin (EN) and it is 3.3V
  3. The board is fully disconnected (USB and battery)
  4. I press the button on the bluetooth board and hold it while I connect the battery
  5. the board powers up and the light is flashing every 2 seconds
  6. I connect the USB and start the setup mode
  7. It goes through the different baud rates and ends in an error

Is there anything I am doing wrong in this setup, or anything I can do to debug the board?
Anhang:

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

problem calibrating HC-05(ZS-040) 1 Woche 5 Tage her #11697

  • jonathanbyrn
  • jonathanbyrns Avatar Autor
  • Offline
  • Benutzer
  • Benutzer
  • Beiträge: 26
  • Dank erhalten: 4
So I have taken the bluetooth module off the board and have been testing it separately. I have been working through the following tutorial:
www.martyncurrey.com/arduino-with-hc-05-...odule-in-slave-mode/

I can get it to connect with my phone and send messages from the arduino to the bluetooth terminal app on my phone, but I cannot send messages from my phone to the module.

I then connected it to an oscilloscope to check what is being sent from the module. There is a signal being sent on the TX but it is only 1.5V and not enough to register on the arduino. Is this because it is a faulty component, or is there a setting I should change?

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

problem calibrating HC-05(ZS-040) 1 Woche 5 Tage her #11698

  • nero76
  • nero76s Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Beiträge: 2098
  • Dank erhalten: 712
Just to be sure: There is 5v on the VCC pin, but only 1.5V on the TXD pin? That is odd...
www.marotronics.de/media/image/product/1...2-fuer-arduino~2.jpg

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

Werde Teil der Community, besuche Ardumower auf der MakerFair 9.-11. Juni 2017 :-) maker-faire.de/berlin/
Become part of the community, meet Ardumower on MakerFair 9.-11. June 2017 :-) maker-faire.de/berlin/

problem calibrating HC-05(ZS-040) 1 Woche 5 Tage her #11700

  • jonathanbyrn
  • jonathanbyrns Avatar Autor
  • Offline
  • Benutzer
  • Benutzer
  • Beiträge: 26
  • Dank erhalten: 4
Yes, I double checked and there is 5V at the VCC pin. It works when sending from the serial monitor to my phone but nothing is coming off the TX pin. Even if it is in AT mode (2 second flash) I cannot get an OK for an AT command.

Bitte Anmelden oder Registrieren um der Konversation beizutreten.

  • Seite:
  • 1
Ladezeit der Seite: 0.139 Sekunden